Koulutusinfo
TUTKINTO Hiusalan perustutkinto
OSAAMISALA Parturi-kampaajan osaamisala
TOIMIPISTE  Pomo-talo, Porvoo
JATKO-
OPINNOT
ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
estenomi (amk)
KOULUTUS ALKAA 2017

 

HUOM!

Alalle on opiskeluun ja työskentelyyn vaikuttavia terveydellisiä suosituksia. Jos terveydentilasi on heikentynyt, tarkista suositukset Opintopolusta.

Parturi-Kampaaja

Parturi-kampaajat hoitavat ja muotoilevat asiakkaiden hiuspohjaa, hiuksia ja partaa. Lisäksi he ehostavat ja hoitavat käsiä sekä opastavat hiusten kotihoitoon ja kosmeettisten tuotteiden käyttöön. Parturi-kampaajat toimivat toisen palveluksessa tai yrittäjinä. Työllistyä voi myös tuotteiden maahantuojien ja tukkuliikkeiden palvelukseen, kauppoihin tai koulutuspalveluyrityksiin esimerkiksi myynti-, konsultointi- ja koulutustehtäviin.

Työssä olennaista ovat sosiaaliset taidot, kätevyys ja luovuus. Alan ammattilainen osaa toteuttaa asiakkaan toiveet ja hänellä on visuaalistä silmää nähdä, mitkä värisävyt ja hiusmallit sopivat asiakkaalle. Parturi-kampaaja osaa markkinoida ja myydä hiustenhoitotuotteita ja omaa työtään. Hyvä kielitaito on etu.

Parturi-kampaajaksi valmistuvien työllistyminen on ollut yleisesti ottaen hyvää. Työvoimapulaa on havaittavissa eri puolilla Suomea. Parturi-kampaajan opinnoissa opiskelijan pitää ostaa itse perustyövälinepaketti sekä harjoituspäitä.

Työasentojen takia työ on fyysisesti jonkin verran kuormittavaa. Allergia- ja atopiataipumus voi rajoittaa parturi-kampaajan ammatissa toimimista.

ammatit : hoiva